Τα σαγκουίνια καίνε λίπος


Το μυστικό για να παραμείνετε αδύνατοι μπορεί, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, να κρύβεται στα... σαγκουίνια, καθώς τα πειράματά τους σε ποντίκια έδειξαν ότι ο χυμός από τη συγκεκριμένη ποικιλία πορτοκαλιού εμπόδισε τη συσσώρευση λίπους στα ζώα ενόσω τους εχορηγείτο πλούσια σε λιπαρά διατροφή.

Αντίθετα, αναφέρουν οι επιστήμονες, τα ποντίκια στα οποία δόθηκε χυμός από τα πιο συνήθη γλυκά πορτοκάλια και κατανάλωναν την ίδια πλούσια σε λιπαρά διατροφή παρουσίασαν σημαντική συσσώρευση λίπους. Οι Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το φρούτο μπορεί να οδηγεί σε καύση του λίπους χάρη στα υψηλά επίπεδα ανθοκυανίνης που περιέχει. Η χρωστική αυτή ουσία, που χαρίζει στα σαγκουίνια το χαρακτηριστικό τους βαθύ ερυθρό χρώμα, έχει αντιοξιδωτική δράση, συμβάλλοντας στην πρόληψη νόσων.
Ο χυμός του σαγκουινιού, εξηγούν οι επιστήμονες στο περιοδικό International Journal of Obesity, φαίνεται ότι υπονομεύει την ικανότητα των λιποκυττάρων να απορροφούν το λίπος από τις τροφές και να το αποθηκεύουν ως ενέργεια.

 

Πηγή: panikolaos.blogspot.com

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.