Πένες με σπανάκι και ανθότυρο

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φλιτζάνια (άβραστα) ζυμαρικά πένες (ή σπαγγέτι)
  • 200 γραμμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 50 γραμμ. ανθότυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το σπανάκι σε λίγο καυτό, αλατισμένο νερό και το βράζουμε για 2 λεπτά. Κατόπιν το στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο με την παρμεζάνα
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε αμέσως στο τηγάνι.
  3. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
  4. Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά και πιπέρι. Ανακατεύουμε και όταν λιώσουν τα τυριά σερβίρουμε αμέσως.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο φίλος μας Nik Papas. Σε ευχαριστούμε πολύ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.