Χταπόδι με λευκό κρασί, μέλι και αρωματικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ημίγλυκο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλα που έχει το χταπόδι κοντά στα μάτια, ανοίγουμε την κοιλιά και πετάμε τα εντόσθια και την κύστη με το μελάνι. Στη συνέχεια το πλένουμε πολύ καλά και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά χόρτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε το νερό και το μέλι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  3. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.
  4. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.