Χταπόδι στο φούρνο

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • 2 φλυτάνια νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 γαρύφαλλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε προσεκτικά την πέτσα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε ένα πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάδι , το κρασί, το ξύδι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, το πιπέρι και το χταπόδι. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, να ψηθεί για 2 ώρες.
  3. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε, το βράζουμε σε νερό που κοχλάζει (2 φλυτζάνια) και στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό λεμονιού.
  4. Σερβίρουμε το χταπόδι ζεστό ή κρύο μαζί με το άσπρο πιλάφι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.