Υλικά
- 1 συκωταριά (αρνίσια)
- έντερα αρνίσια
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 3 αυγά
- 2 λεμόνια
- άνηθος, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε σχολαστικά τα έντερα και την συκωταριά και τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. Αφού πάρουν βράση τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα με ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλυτζάνια νερό.
- Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και το ρύζι.
- Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε και σιγά σιγά με το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε λίγο λίγο με ένα κουτάλι το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει.
- Αφού έχουμε προσθέσει αρκετό για να ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !