Monday 24th of July 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

πράσινη-σαλάτα-με-καλαμαράκιαΥλικά 1 Ματσάκι Ρόκα 1 Γαλλική Σαλάτα 1 Κόκκινη Λόλα 500 gr Καλαμαράκια 2 Φρέσκα κρεμμύδια...
σαλάτα-μεξικάνικηΥλικά 1 άισμπεργκ χοντροκομμένο 500γρ στήθος κοτόπουλο ½ φλιτζάνι καλαμπόκι ½ φλιτζάνι βρασμένα...
πένες-της-δροσιάςΥλικά Μισό πακέτο πένες ολικής αλέσεως 1 κονσέρβα τόνου σε νερό 5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα 1...
εξωτική-αγγουροσαλάταΥλικά (Μερίδες συνταγής 5) 2 μεγάλα αγγούρια 1/3 κούπας ξύδι από ρύζι (ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι) 4 ...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 92
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
copyright('jVoteSystem'); if(!$par_bbcode) $jvs->setBBCode($bbcode); //Reset BBCode $general->charset('module'); //Load charset header

Ψηφίστε

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες προτιμάτε;

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες προτιμάτε;

118
Ελληνική σταθερά!
17
Κινέζικη / Ν.Α. Ασίας
16
Ιταλική
13
Fast food / Σουβλάκια / Πίτσες
12
Ανατολίτικη / Αραβική
6
Μεξικάνικη
4
Γαλλική
2
Ιαπωνική
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.