Tuesday 30th of May 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

πατέ-με-τόνο-από-τη-βραζιλία Υλικά Σαρδέλες (κονσέρβα-καθαρισμένες) Τόνος (κονσέρβα) Μαγιονέζα Μαϊντανός Κρεμμύδι Λίγο...
γλυκά-καναπεδάκιαΥλικά για 2 μερίδες 80 γρ. cottage cheese 3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα 100% φρούτο 2 κουταλιές...
γιορτινό-ψαρονέφρι-με-κάστανα Υλικά 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 1 σκελίδα...
σκορδαλιά-με-ψωμίΥλικά 5 - 6 σκελίδες σκόρδο 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι λίγο ξύδι αλάτι 350 γρ. ψίχα ψωμιού...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

51
Χρήσιμες
13
Ανούσιες
13
Μόδα είναι θα περάσει
7
Αναγκαίες
5
Δεν τις παρακολουθώ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.