Tuesday 25th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

ρεβυθοσαλάτα-εύκοληΥλικά για 2 Μερίδες 250 γρ ρεθύθια αποφλοιωμένα 1 σκελίδα σκόρδο ½  λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα...
φασόλια-γιαχνί-με-σπανάκιΥλικά 1/2 κιλό φασόλια ξερά 3 ντομάτες ώριμες 1 κουταλάκι γλυκού ντομάτα πελτέ 1/2 κιλό σπανάκι 3...
μύδια-αχνιστά-1Υλικά για 2 άτομα 1 κιλό μύδια 3 μέτρια κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1...
κατσικάκι-φρικασέΥλικά 1 - 1½ κατσίκι μπούτι ή σπάλα 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 μαρούλια πλυμένα και κομμένα 1...



 


Ψηφοφορίες

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

51
Χρήσιμες
13
Ανούσιες
13
Μόδα είναι θα περάσει
7
Αναγκαίες
5
Δεν τις παρακολουθώ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.