Μανιτάρια με σπανάκι

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια σελινόριζα
  • λίγος άνηθος
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι, πιπέρι & 1/2 λίτρο ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι αφού προηγουμένως το έχουμε ζεματίσει σε βραστό νερό και τη σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το χυμό του μισού λεμονιού και προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε το φαγητό μας να είναι νηστήσιμο αρκεί να μην φτιάξουμε το αυγολέμονο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.