Ορεκτικά / Σάντουιτς

Φέτα σαγανάκι με σάλτσα ούζου

Υλικά

  • ½ κιλό φέτα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια (μέγεθος μιας παλάμης)
  • Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Βουτήξτε κάθε κομμάτι φέτας σε νερό μετά σε αλεύρι, μετά πάλι σε νερό και μετά πάλι σε αλεύρι και τηγανίστε το σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις δείτε να ροδίζει αφαιρέστε και αφήστε σε πιάτο που έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
  2. Για να φτιάξετε τη συνοδευτική σος σοτάρετε σε ένα τηγανάκι το κρεμμυδάκι σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σβήνετε με το ούζο. Ρίχνετε στη συνέχεια τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Περιχύνετε με αυτή τη σος το σαγανάκι φέτας ή σερβίρετε σε μπολάκι δίπλα από το πιάτο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνι λεμόνι
  • 2 κρεμμύδια (προσοχή στο κρεμμύδι να μην καίει πολύ)
  • 200 γραμμάρια ταραμάς κόκκινος
  • 3-4 φλυτζ. ψίχα ψωμιού ολικής ή ζυμωτό (να έχει υφή), μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο καλά




Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μούλτι τις πατάτες κομμένες σε κύβους τον ταραμά, το κρεμμύδι και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε εναλλακτικά λίγο-λίγο λάδι και λεμόνι. Γαρνίρετε με ελιές και με καρδιά μαρουλιού ή με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.