Αγκιναρόπιτα

Υλικά για 6

  • 2 κιλά καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι μυρωδικά (όπως άνηθο, μέντα, μαϊντανό ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 12 φύλλα κρούστας (απόψυξη μετά από μια νύχτα στο ψυγείο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις καρδιές αγκινάρας, τη φέτα, τα βότανα, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετούμε ένα ένα τα 6 φύλλα ζύμης στο ταψί. Κάθε ένα που τοποθετούμε το αλείφουμε με λάδι.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα με τις αγκινάρες.
  5. Τοποθετούμε ένα ένα τα υπόλοιπα 6 φύλλα ζύμης στο ταψί. Κάθε ένα που τοποθετούμε το αλείφουμε με λάδι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η πίτα από πάνω, περίπου  40 - 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.