Μπακαλιάρος παστός αυγολέμονο

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος χοντρός
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • μερικά φύλλα σέλινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 - 6 πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε χοντρά κομμάτια μπακαλιάρο. Τον αφήνουμε σε νερό 24 ώρες να ξαρμυρίσει καλά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κιλά νερό περίπου, 1 φλυτζάνι λάδι, το σέλινο, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  3. Όταν οι πατάτες τσιμπιούνται, λιώνουμε το κόρν φλάουρ με λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει ο ζωμός.
  4. Αμέσως μετά βάζουμε τον μπακαλιάρο και το βράζουμε για 5 - 6 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.
  6. Όταν όλα είναι έτοιμα αυγοκόβουμε τη σούπα με 2 αυγά και χυμό από 3 λεμόνια.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.