Μηλόπιτα

Υλικά

  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλυτζάνι περίπου άχνη ζάχαρη
  • 2 - 3 μήλα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • λίγη καρυδόψιχα
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει.
  2. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τη μέση.
  3. Όταν λιώσει το βούτυρο πασπαλίζουμε με το σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη σε όλο το ταψί.
  4. Τοποθετούμε τα μήλα στο ταψί έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους και όπου υπάρχει κενό γεμίζουμε με καρυδόψιχα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40 - 45 λεπτά.
  7. Μόλις βγει από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα.
  8. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μηλόπιτα πασπαλίζοντας με έξτρα κανέλα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.