Μουστοκούλουρα τραγανά

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1½ κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 1 κούπα μούστο
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1¼ της κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα και τα αρωματικά.
  2. Χτυπάμε για λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε και το μούστο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  3. Αρχίζουμε και πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε (κατά προτίμηση στρογγυλά) και τα ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.