Υλικά για 10 άτομα
- 6 κρόκοι αυγών
- 6 ασπράδια αυγών
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ινδική καρύδα
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 λεμόνι κομμένο στα 2
- 100 γρ. ινδική καρύδα για το σερβίρισμα (πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μισό μείγμα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και την καρύδα, προσθέτουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ ή σ' ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει). Περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !