Ραβανί με Ινδική καρύδα

Υλικά για 10 άτομα

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ινδική καρύδα


Σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 2
  • 100 γρ. ινδική καρύδα για το σερβίρισμα (πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μισό μείγμα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και την καρύδα, προσθέτουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ ή σ' ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει). Περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.