Κολοκυθάκια "γιαπωνέζικα" με κρεμμύδι

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 2)

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (sticks)
  • 2 κουταλιές σούπας teriyaki sauce
  • 1 κουταλιά σούπας σόγια
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις το ελαιόλαδο κάψει τοποθετείστε τα κολοκύθια. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε την teriyaki sauce, το σουσάμι και τη σόγια. Αφήστε όλα τα συστατικά για 6-7 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κολοκύθια. Κατόπιν προσθέστε μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα:  ½  συνταγής
Θερμίδες:  172 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 15 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 4,3 γρ.

Πρόταση: Εκτός από sticks κολοκυθιού μπορείτε να προσθέσετε και sticks καρότου, πορτοκαλί κολοκύθας και πορτοκαλί ή κίτρινης πιπεριάς. Επίσης, μπορείτε να προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο και φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λωρίδες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.