Ρεβυθοσαλάτα εύκολη

Υλικά για 2 Μερίδες

  • 250 γρ ρεθύθια αποφλοιωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½  λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • λίγο αλάτι
  • 2  κτ.σ λάδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ρεβίθια και κρατήστε τον ζωμό τους.
  2. Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή περάστε τα στον μύλο  του πουρέ
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο αλάτι, το τριμμένο σκόρδο κ το
  4. λάδι.
  5. Ανακατέψτε τα προσθέτοντας σιγά σιγά ζωμό από τα ρεβίθια μέχρι να γίνει αλοιφή.
  6. Σερβίρετε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.