Κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1½ κουταλιά μαργαρίνη
  • 100 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κρόκοι αβγών

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15 - 20 λεπτά μεχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα μικρόο πυρέξ.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί το αλεύρι και να μην έχει σβώλους και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  4. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
  5. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει και να πιάσει μια ωραία κρούστα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.