Monday 24th of July 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Προφιτερόλ της τεμπέλας

Υλικά
Για την κρέμα

  • 160 γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
  • 7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη


Για την κρέμα σοκολάτας

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα


Αντί για σου

  • 300 γρ σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.
  2. Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.
  3. Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ). Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  4. Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα.
  5. Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο. Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Share

Δοκιμάστε...

μελιτζάνες-φούρνου Υλικά 1 κιλό μελιτζάνες 1/2 φλ. βούτυρο 200 γρ. φέτα 2 φλυτζάνια σάλτσα ντομάτας αλάτι, πιπέρι,...
κεφτέδες-από-σπανάκιΥλικά 1 κιλό σπανάκι ελαφρά βρασμένο και στραγγισμένο πολύ καλά 4 φρέσκα κρεμμυδάκια...
φακόρυζοΥλικά (Μερίδες συνταγής 6) ½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι 1 κούπα ωμές φακές 1 κουταλιά σούπας...
κοτόπουλο-με-μπάμιες Υλικά 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό ½ κιλό μπάμιες βούτυρο 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες...



 


Ψηφοφορίες

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 92
copyright('jVoteSystem'); if(!$par_bbcode) $jvs->setBBCode($bbcode); //Reset BBCode $general->charset('module'); //Load charset header

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

66
2+ φορές την εβδομάδα
43
1 φορά την εβδομάδα
6
Σπάνια
4
Δεν τρώω όσπρια.
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.



Ο Νεος Ονειροκριτης στο ζωδια σημερα. Ονειροκρίτης και Όνειρα. To e-syntages στο Alexa.com.