-
Article Information
-
Category: Ρύζια
Υλικά
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια μαγειρεμένο ή μία κούπα ζαμπόν σε κύβους
- 3 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια σε κομμάτια
- 1 κούπα φύτρες φασολιών
- 2-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά για 2’. Έπειτα προσθέστε και το σκόρδο και τσιγαρίστε για 1’ περίπου.
- Τραβήξτε στην άκρη του τηγανιού τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίξτε τα αυγά στη μέση του τηγανιού, μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1-2’ μέχρι να μαγειρευτούν. Έπειτα ανακατέψτε μαζί τα κρεμμύδια και το σκόρδο που είχατε αφήσει στην άκρη.
- Προσθέστε το κοτόπουλο ( ή ζαμπόν) ,το ρύζι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε. Προσθέστε τις φύτρες και τη σόγια, ανακατέψτε και αφήστε για λίγο.
Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο άλλα λαχανικά, όπως τεμαχισμένα μανιτάρια, σέλερι, αρακά, καρότα, λάχανο κτλ.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !