Υλικά για 10 άτομα
- 500 γρ. καταΐφι
- 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το καταΐφι προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε για να γίνει πιο αφράτο.
- Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι.
- Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο.
- Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το κανταΐφι. Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !