Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2½ φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε βαθιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο καιαφού ζεσταθεί, καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο, με μεγάλη προσοχή και απαλά το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
- Βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
- 1 φλούδα λεμονιού