Ζυμαρικά

Λαχματζούν: Ανατολίτικη απόλαυση!

Υλικά για 4 κομμάτια

  • 300γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένες πιπεριές (διάφορα χρώματα)
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 500γρ.αλεύρι για τη ζύμη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζύμη: Σε μία λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
  3. Γέμιση: Ρίχνετε σ' ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
  4. Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου λεπτή στρώση γέμισης που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε.
  5. Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι. Αν σας αρέσει προσθέστε και γιαούρτι!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Λαζάνια με ντομάτα και τυρί cottage

Υλικά για 8 άτομα

  • 8 μεγάλα φύλλα λαζάνια (περίπου 250γρ)
  • 3 φλιτζάνια τυρί cottage
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
  • 1-2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα λαζάνια να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που έχετε αλατίσει. Αφήστε τα για 6 λεπτά ανακατεύοντας τα ανά τακτά διαστήματα. Σουρώστε τα.
  2. Ανακατέψτε το τυρί cottage, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Βάλτε τις ντομάτες με το ζωμό και λίγη ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά.
  3. Αλείψτε  ένα μικρό πυρέξ με μαργαρίνη και απλώστε στον πάτο το ¼ από τη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε από πάνω τα μισά λαζάνια,  απλώστε το μίγμα τυριού, ρίξτε ξανά σάλτσα ντομάτας, σκεπάστε με τα υπόλοιπα λαζάνια και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα (καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ).
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.