Λαχματζούν: Ανατολίτικη απόλαυση!
Υλικά για 4 κομμάτια
- 300γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
- 1/2 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένες πιπεριές (διάφορα χρώματα)
- 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 500γρ.αλεύρι για τη ζύμη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Ζύμη: Σε μία λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
- Γέμιση: Ρίχνετε σ' ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
- Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου λεπτή στρώση γέμισης που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε.
- Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι. Αν σας αρέσει προσθέστε και γιαούρτι!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr