Υλικά
- 100 γρ. φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
- 250 γρ. noodles
- 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
- 1 σκόρδο τουρσί
- 2 κουτ. σούπας πάστα τάμαριν
- Κόκκινο πιπέρι
- 1,5 κουτ. σούπας ζάχαρη από κοκοφοίνικα.
- 100 γρ. τόφου
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένες γαρίδες
- 2 κουτ. σούπας ραπανάκι τουρσί
- 2 πιπεριές τσίλι
- 2 κουτ. σούπας καβουρντισμένο φιστίκι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Νερό για να μαλακώσουν τα τσίλι
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Σχινόπρασο
- Φύτρα σόγιας
- Πιπεριά
- Μοσχολέμονο
- Καβουρδισμένο φιστίκι
- Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε πάστα από τάμαριν, 2 μεγάλες κουταλιές νερό, διαλύετε καλά και ανακατεύετε.
- Παίρνετε τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, τις κόβετε κομμάτια με ένα ψαλίδι και τις ρίχνετε σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν για μισή ώρα.
- Ψιλοκόβετε 1 κεφαλάκι σκόρδο τουρσί και το ρίχνετε σε γουδί μαζί με τις μαλακωμένες πιπεριές. Προσθέτετε τη σος τάμαριν χτυπάτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα σαν μαρμελάδα.
- Ανάβετε τη φωτιά και ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει για 5 λεπτά. Τη φυλάτε σε ένα μπολάκι.
- Μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αφού τα σπάσετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα και να μαλακώσουν.
- Κόβετε σε τετραγωνάκια το τοφου.
- Ρίχνετε σε ένα γουόκ λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι να καπνίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το τόφου , προσέχοντας να μη κολλήσει. Μόλις το τόφου αρπάξει λίγο, προσθέτετε τις γαρίδες, σπάτε ένα αυγό στη μέση του γουόκ και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα noodles ανακατεύετε και ρίχνετε τη σάλτσα από ταμαριν που ετοιμάσατε προηγουμένως, ανακατεύετε και ρίχνετε 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας, 2 χουφτίτσες ραπανάκι τουρσί, αποξηραμένες γαρίδες, 2 κουταλιές καβουρδισμένο φιστίκι, τη φύτρα σόγιας και σερβίρετε.
Για τη γαρνιτούρα
- Σχινόπρασο στην άκρη, τριμμένο φιστίκι, φύτρα σόγιας, λίγο κόλιανδρο, πιπεριά ψιλοκομμένη, χυμό από μοσχολέμονο, ζάχαρη και κόκκινο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !