Θαλασσινά

Χταπόδι με κρεμμυδάκια στιφάδο

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2/3 νεροπότηρου λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 κ. σ πελτέ τομάτας
  • 1 κλαράκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει για 20 περίπου λεπτά με μπόλικο νερό και λίγο ξύδι μέχρι να γίνει τρυφερό και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αρκετό από το ζουμί του
  2. Καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια από το φλούδι τους και τα κρατάμε ολόκληρα.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε ολόκληρα τα μικρά κρεμμύδια.
  4. Παράλληλα κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να σοταριστεί και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο τριμμένο κρεμμύδι, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, μπαχάρι, 1 κλαράκι κανέλλα, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό του χταποδιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για 8 μερίδες

  • 1 ½ κιλό χταπόδι μεγάλο ή μικρά
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ.  ξύδι
  • ¼ φλιτζ.  ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή μια κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει μέσα σε λίγο νερό με το ξύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Προσοχή, δεν πετάμε το ζουμί.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλάδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ταμπάσκο το κρασί και το ζουμί που βράσατε το χταπόδι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα για 15 λεπτά ακόμα να τραβήξει το ζουμάκι και να δέσει το φαγητό μας.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  4. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα του χταποδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.