Υλικά για 2 μερίδες
- ½ κιλό χοιρινό μπούτι
- πιπέρι
- 2 κτ.σ λάδι
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- ½ κρασοπότηρο άσπρο κρασί
- 2 μέτριες πατάτας
Εκτέλεση
- Πλένετε, κόβετε, πιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε μια λεκάνη.
- Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με τα φυλλαράκια δεντρολίβανου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο, το λάδι και περιχύνετε το κρέας.
- Αφήστε το κρέας μέσα στη μαρινάτα για 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πάει παντού.
- Μετά από 2 ώρες ...
- Με ένα πιρούνι πάρτε το κρέας και βάλτε το σε αντικολλητικό πιρέξ.
- Πλύντε , κόψτε τις πατάτες στα 4 και βάλτε τις στο ταψί.
- Στην μαρινάτα που έχει μείνει στη λεκάνη προσθέστε το κρασί και ½ ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Με το μείγμα αυτό περιχύστε το κρέας με τις πατάτες.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ανεβάστε στους 200 βαθμούς και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα.
Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr