Υλικά
- 800 γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη σάλτσα
- ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουτ. χυμός λεμονιού
- 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σκόνη μουστάρδας
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας κατά σειρά σε μια κατσαρόλα το κρασί, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο και τη σκόνη μουστάρδας.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr