Πικάντικες μελιτζάνες (Μπεϊγκάν ατσαρί)

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 6 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 800 γραμμάρια μελιτζάνες καθαρισμένες, ξεπικρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι γλυκού σπόρους γλυκάνισου
  • ½ κουταλάκι γλυκού σπόρους κύμινου
  • 350 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένους σπόρους από κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη από τουρμέρικ
  • 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κρασοπότηρο φυτικό λάδι και ακόμα 3 κουταλιές σούπας
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στο μπλέντερ σας τα κομματάκια από το τζίντζερ και τις σκελίδες του σκόρδου, προσθέστε 1 κρασοπότηρο νερό και κτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός .
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το μισό λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τις μισές μελιτζάνες να σοταριστούν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τις και αφήστε τις να περιμένουν.
  3. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί και σοτάρετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, βγάλτε τις και αυτές και αφήστε τις να περιμένουν.
  4. Καθαρίστε τη κατσαρόλα σας και προσθέστε 3 κουτ σούπας λάδι, ρίξτε μέσα τους σπόρους από το γλυκάνισο, το κύμινο και σοτάρετέ τους καλά μέχρι να σκουρύνουν και να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το μίγμα τζίντζερ, σκόρδου που έχετε ετοιμάσει.
  5. Προσθέστε το κόλιανδρο, το τουρμέρικ, τη πιπεριά καγιέν και το αλάτι. Αφήστε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Γυρίζετέ το συνέχεια . Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε το μέχρι το μίγμα να γίνει πηκτό και μελωμένο.
  6. Ρίξτε μέσα τις τηγανισμένες μελιτζάνες και αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Χαμηλώστε ακόμα περισσότερο τη φωτιά, σκεπάστε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε να συνεχιστεί το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  7. Αφήστε το να κρυώσει λιγάκι και σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο μαζί με ρύζι μπασμάτι.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.