Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1 φλιτζάνι (του τσαγιού) λάδι
- 2 φλιτζ. (του τσαγιού) κόκκινο κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Εκτέλεση
- Βράζουμε 1 κιλό σαλιγκάρια σε καυτό νερό αφού τα έχουμε ανοίξει λίγο από πίσω.
- Ρϊχνουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Μετά τα ξεπλένουμε και τα σωτάρουμε με 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι μαζί με 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μέχρι να πιούν το νερό τους.
- Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ντομάτες, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !