Σαλιγκάρια

 

Σαλιγκάρια

Υλικά

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 φλιτζάνι (του τσαγιού) λάδι
  • 2 φλιτζ. (του τσαγιού) κόκκινο κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε 1 κιλό σαλιγκάρια σε καυτό νερό αφού τα έχουμε ανοίξει λίγο από πίσω.
  2. Ρϊχνουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Μετά τα ξεπλένουμε και τα σωτάρουμε με 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι μαζί με 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μέχρι να πιούν το νερό τους.
  4. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ντομάτες, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.