Υλικά
- 10 κρέπες
- 500 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. τριμμένη φέτα σκληρή
- 100 γρ.τριμμένο τυρί gouda
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το σπανάκι, αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια και το ζεματάτε για 7 - 8 λεπτά.
- Προσθέτετε μπόλικο κρύο νερό και το στραγγίζετε πολύ καλά.
- Το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγει το νερό τελείως και το βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το μαγειρεύετε για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε ακόμη μερικά λεπτά και απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτετε τη τριμμένη φέτα.
- Γεμίζετε τις έτοιμες κρέπες με το σπανάκι ως εξής: Παίρνετε με ένα κουτάλι μια ποσότητα σπανακιού και το απλώνετε πάνω στην κρέπα. Τυλίγετε την κρέπα σε ρολό και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί με την άκρη της προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Πασπαλίζετε τις κρέπες με το τριμμένο gouda και ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρονται ζεστές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !