Υλικά
- 450 γρ. πατάτες
- 12 φέτες μπέικον
- 500 γρ. ντομάτες
- 225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 125 γρ. ψίχουλα φωμιού
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- λίγο βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 - 8 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Αναμιγνύουμε το τσένταρ με τα ψίχουλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μία στρώση πατάτες, κατόπιν ντομάτες και τέλος το μπέικον.
- Σκορπίζουμε λίγο από το μίγμα του τυριού, επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με μπέικον και τυρί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα, και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 20 - 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !