Πατάτες ογκρατέν

Υλικά

  • 450 γρ. πατάτες
  • 12 φέτες μπέικον
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 125 γρ. ψίχουλα φωμιού
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 - 8 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  4. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  5. Αναμιγνύουμε το τσένταρ με τα ψίχουλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μία στρώση πατάτες, κατόπιν ντομάτες και τέλος το μπέικον.
  7. Σκορπίζουμε λίγο από το μίγμα του τυριού, επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με μπέικον και τυρί.
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα, και περιχύνουμε το φαγητό.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 20 - 25 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.