Υλικά για 4 - 6 άτομα
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγους κόκκους πιπέρι και λίγους κόκκους μπαχάρι
- 2 - 3 φυλαράκια δάφνης
- 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ώριμες κομμενες σε λεπτές φέτες ή ένα κουτί ντοματάκια
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στη θέση του προσθέτουμε τα λαχανικά (τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο) για να σωταριστούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τους κόκκους των μπαχαρικών και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και αλάτι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !