Τοματόσουπα με κόκκινα φασόλια
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
- 1,5 kg τομάτες ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κούπες μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
- 1 κούπα σέληνο-άνιθο
- Αλάτι και πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες και από πάνω σκορπίστε το σκόρδο, το ξύδι και ζάχαρη.
- Ψήστε το για 25-35 λεπτά στους 375°F.
- Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα φασόλια και συνεχίστε για 2-3 λεπτά το ψήσιμο. Σε αυτό το μίγμα ανακατέψτε και την ψημένη ντομάτα.
- Αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά. Συγχρόνως προσθέτετε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
- Μερίδα: 1/4 συνταγής
- Θερμίδες: 150 kcal
- Πρωτεΐνη: 5 γρ.
- Υδατάνθρακες: 16 γρ.
- Λίπος: 9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr