Ζύμες

Ζύμη για τάρτες

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλυτζανιού του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στο αλεύρι το βούτυρο.
  2. Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και η ζύμη είναι έτοιμη προς χρήση.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Φύλλο για πίτα

Υλικά για 4 φύλλα για ταψί Νο 40

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • νερό όσο ζηκώσει η ζύμη (περίπου 1 ποτήρι)

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, λίγο αλάτι και λίγο νερό και αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική σαν πλαστελίνη.
  2. Αυτό το επιτυγχάνουμε ρίχνοντας νερό αν είναι σφικτή ή αλεύρι αν είναι πολύ μαλακή.
  3. Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
  4. Παίρνουμε έναν ψιλό πλάστη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια, βάζουμε το μπαλάκι και αρχίζουμε σιγά σιγά να ανοίγουμε το φύλλο, αλευρώνοντας πότε πότε για να μην κολλήσει η ζύμη στον πλάστη.
  5. Το φύλλο μας πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.
  6. Ανοίγουμε φύλλα και τις επόμενες μπαλίτσες και με τις ίδιες διαδικασίες πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί.

Χρήσιμη συμβουλή.
Αν θέλουμε να είναι τραγανό το φύλλο για τις πίτες, το ραντίζουμε με λίγο γάλα ή νερό πριν το ψήσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.