Όσπρια

Φακές με καρότα και κάρρυ

Υλικά (Μερίδες συνταγής 8)

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρότα
  • 100 γρ. βραστή γαλοπούλα
  • 2 φρέσκιες τομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρρυ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κούπες ωμές φακές
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη chilli
  • 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκος ψιλοκομμένο δυόσμος
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κασταρόλα σωτάρετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη γαλοπούλα, τις φακές, τη τομάτα, τους κύβους λαχανικών  το κάρρυ και το σκόρδο. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα συστατικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να είναι έτοιμες οι φακές.  Προσθέστε στο τέλος το δυόσμο και τη σως chilli και ανακατέψτε.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/8 Συνταγής
  • Θερμίδες:  206 kcal
  • Πρωτεΐνη: 14 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 33 γρ.
  • Λίπος: 3 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 2 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Ρεβύθια μυρωδάτα στο φούρνο

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 15 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Τα βράζετε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο το οποίο έχετε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα ή σε τούλι για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Όταν περάσουν οι 2 ώρες αφαιρείτε την γάζα με το δενδρολίβανο.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τοποθετείτε όλα τα υλικά – ρεβύθια, κρεμμύδι άνηθο και χυμό λεμονιού - σε ένα ταψί. Προσθέτετε λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.