Ραβανί με καρύδα

Ραβανί με καρύδα

Υλικά για το γλυκό

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 1 συσκευασία μαλακό βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κούπα καρύδα
  • ξύσμα λεμονιού
  • λίγο κονιάκ


Υλικά για το σιρόπι

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα 5 αυγά μέχρι ή μαρέγκα να γίνει σταθερή.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και έπειτα το βούτυρο-αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο ώστε να λιώσει.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και την καρύδα (αφού πρώτα έχω ανακατέψει αυτά τα 2 μεταξύ τους) και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Τέλος, βάζουμε την μαρέγκα ( κουταλιά-κουταλιά) που έχουμε φτιάξει με τα ασπράδια των αυγών.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45' περίπου στους 180οC.
  5. Βγάζουμε το γλυκό και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει πρώτα για 5' και έχουμε αφήσει να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με καρύδα.

 

Τip 1: Καλύτερα να φτιάξετε πρώτα την μαρέγκα ή αν το κάνετε μετά προσέξτε να είναι πολύ καλά καθαρισμένοι και στεγνοί οι αναδευτήρες για να μην 'κόψει' η μαρέγκα.
Tip 2: Λίγο πριν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο τρυπήστε το παντού με μία οδοντογλυφίδα ώστε όταν ρίξετε το σιρόπι να πάει σε όλο το γλυκό και όχι μόνο κάτω.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.