Υλικά για το γλυκό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 1 συσκευασία μαλακό βούτυρο
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κούπα καρύδα
- ξύσμα λεμονιού
- λίγο κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
Μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα 5 αυγά μέχρι ή μαρέγκα να γίνει σταθερή.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και έπειτα το βούτυρο-αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο ώστε να λιώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder και την καρύδα (αφού πρώτα έχω ανακατέψει αυτά τα 2 μεταξύ τους) και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος, βάζουμε την μαρέγκα ( κουταλιά-κουταλιά) που έχουμε φτιάξει με τα ασπράδια των αυγών.
- Βάζουμε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45' περίπου στους 180οC.
- Βγάζουμε το γλυκό και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει πρώτα για 5' και έχουμε αφήσει να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με καρύδα.
Τip 1: Καλύτερα να φτιάξετε πρώτα την μαρέγκα ή αν το κάνετε μετά προσέξτε να είναι πολύ καλά καθαρισμένοι και στεγνοί οι αναδευτήρες για να μην 'κόψει' η μαρέγκα.
Tip 2: Λίγο πριν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο τρυπήστε το παντού με μία οδοντογλυφίδα ώστε όταν ρίξετε το σιρόπι να πάει σε όλο το γλυκό και όχι μόνο κάτω.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !