Υλικά
- 5 φέτες ψωμί ή 3 μαύρα παξιμάδια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- μισό ποτηράκι ούζο - μαστίχα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί ή τα παξιμάδια βρεγμένα και καλά στυμμένα, τα 2 αυγά, ανάλογο αλατοπίπερο, τη ντομάτα, το ξύδι και τα ζυμώνουμε να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μικρά πιτάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τους το ούζο - μαστίχα και στη συνέχεια τα ανάβουμε και τα σερβίρουμε φλαμπέ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !