Γαρδουμπάκια παραδοσιακά

Υλικά

  • 2 αρνίσιες συκωταριές
  • 1 κιλό έντερα αρνίσια
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 - 4 μαρούλια
  • άνηθο, μαϊντανό, μάραθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι, ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα έντερα με νερό και λεμόνι.
  2. Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη και ξύδι.
  3. Σε ένα ξύλινο καλαμάκι, περνάμε τα συκωτάκια, τα διπλώνουμε με τα μαρούλια και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Έπειτα τα βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τα βάζουμε σε ένα ταψί, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού και αυτό που τα μαρινάραμε και από πάνω ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και λίγο κρασί λευκό. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !



Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.