Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό από κιλότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κυδώνια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά ντομάτα πελτέ
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 2 ποτήρια κρασί ροζέ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κρέας να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, τον ντοματοπελτέ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και 1 ώρα.
  2. Ρίχνουμε τα κυδώνια, αφού πριν τα σωτάρουμε σε λάδι για να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε το φαγητό για 45 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.