Υλικά
- 1 κιλό ζαρκάδι
- 1 ποτήρι ξύδι
- λίγη ζάχαρη
- 5 κουταλιές αλεύρι
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας ζωμός βοδινού
- 1 ποτήρι νερό
Για τη μαρινάτα
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 3 - 4 φύλλα δάφνης
- 2 ρίζες σέλινο
- 4 καρότα σε φέτες
- 2 ποτήρια μαυροδάφνη
- σπόροι από ρόδι
- 1 κυδώνι
- 1 ποτήρι λάδι
- πιπέρι σε κόκκους
- λίγο θυμάρι
- λίγο δενδρολίβανο
- 1 πορτοκάλι ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας με ξύδι και το βάζουμε στη μαρινάτα για 12 ώρες.
- Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά, κρατώντας το ζωμό της μαρινάτας και τα σωτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το ζωμό της μαρινάτας και το νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και το ζωμό βοδινού. Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
- Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά και τα λαχανικά.
- Μόλις βράσουν βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο, σωτάρουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα του γαρνίροντας με τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !