Τάρτα μήλου - καραμέλας

Υλικά

  • Έτοιμη ζύμη για τάρτα

Γέμιση

  • 3 - 4 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (*)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι βανίλιας
  • ½ κουταλάκι. κανέλλα
  • ½ κουταλάκι. μοσχοκάρυδο

Επικάλυψη

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 60 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • ½ κουταλάκι κανέλλα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη ζύμη στη φόρμα.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα μήλα με το καραμελωμένο γάλα και την βανίλια.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα μυρωδικά.
  4. Ανακατεύετε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και ρίχνετε το μίγμα μέσα στη ζύμη.
  5. Για το μίγμα κάλυψης ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι
  6. Στη συνέχεια κόβετε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους, το ρίχνετε στο μπολ και ζυμώνετε ελάχιστα το μίγμα ώστε να γίνει σαν μεγάλα ψίχουλα ψωμιού. Το βάζετε στο ψυγείο.
  7. Ψήνετε την τάρτα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια όπως είναι ρίχνετε από πάνω τα ψίχουλα και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.
  8. Αφήστε να κρυώσει 2 ώρες και σερβίρετε. Είναι τέλεια και την επόμενη μέρα, ζεστή ή κρύα. Ταιριάζει άψογα με παγωτό.


(*) Για να καραμελώσετε το ζαχαρούχο γάλα ακολουθείτε την εξής διαδικασία μερικές ώρες νωρίτερα Τοποθετήστε το δοχείο με το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι κλειστό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με νερό ώστε να καλύψει εντελώς το κουτί Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 2 - 4 ώρες ανάλογα με το πόσο πηχτή και σκούρα θέλετε τη καραμέλα Σιγουρευτείτε ότι το δοχείο με το ζαχαρούχο καλύπτεται πάντα εντελώς στο νερό (αλλιώς μπορεί να σκάσει). Κλείστε το μάτι και αφήστε το δοχείο να κρυώσει στο νερό.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.