Χοιρινό με δενδρολίβανο

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 χοιρινά φιλέτα
  • 1 κουταλιά τσέρυ
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φιλέτα οριζόντια στα δύο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος και τα περιχύνουμε με το τσέρυ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας για 15 λεπτά.
  2. Βάζουμε το κρέας στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά, να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε 4 κουταλιές περίπου νερό στο ζωμό της μαρινάτας και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Χτυπάμε το κορν φλάουερ με 1 - 2 κουταλάκια νεράκι, ώστε να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
  5. Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνέχεια σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
  6. Σερβίρουμε τα φιλέτα χοιρινού με τη σάλτσα και με άσπρο ρύζι ή πατάτες.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.