Παστίτσιο με σπανάκι και λαχανικά

Υλικά

  • 1/2 κιλό πένες (ή  παρόμοια ζυμαρικά)
  • 1 ματσάκι σπανάκι
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού μέντα (ψιλοκομμένη)
  • 1 φλιτζάνι φέτα (σε κομματάκια)
  • 1 φλιτζάνι κασέρι (σε κομματάκια)
  • 1 φλιτζάνι μανούρι (σε κομματάκια)
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 2½ φλιτζάνια γάλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Ζεματίζεται το σπανάκι και σέσκουλα και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και διαρροής.
  3. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε περίπου 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ευωδιάζουν, περίπου 1 λεπτό.
  4. Ανακατεύουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη μέντα, τη φέτα, το κασέρι και το μανούρι σε ένα μεγάλο μπολ με τα χέρια σας.
  5. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα προσέχοντας μη βράσει.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και αναμειγνύουμε.
  8. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ.
  9. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με λίγη ζεστή μπεσαμέλ και στη συνέχεια τους ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
  10. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  11. Αναμιγνύουμε την παρμεζάνα και τη φρυγανά.
  12. Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των ζυμαρικών στο κάτω μέρος του ενός ταψιού 23 Χ 23 εκατοστών. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα της γέμισης πάνω από τα ζυμαρικά. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω.
  13. Πασπαλίζουε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30-50 λεπτά.
  14. Αφήστε το παστίτσιο να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.