Σουβλάκια χοιρινά με λαχανικά και γλυκο-πικάντικη σος με ουίσκι

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κομματάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • αλάτι, μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • καλαμάκια για σουβλάκια


Για τη μαρινάδα

  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 ποτηράκια κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Για τη σος

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι – θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα τάπερ τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Αφήνετε να μαριναριστεί για περίπου 12 ώρες, ανακινώντας κατά διαστήματα το τάπερ ώστε η μαρινάδα να καλύπτει όλο το κρέας.
  2. Περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ κομματάκια κρέατος, πιπεριών και κρεμμυδιού, φροντίζοντας να ξεκινάτε και να τελειώνετε με πιπεριά. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με λίγο αλάτι και μίγμα για μπάρμπεκιου και τα βάζετε να ψηθούν (ιδανικά σε κάρβουνα).
  3. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη σος: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά (μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει).
  4. Σερβίρετε τη σος σε μπολάκια δίπλα από τα σουβλάκια. Συνοδεύονται πολύ ωραία με ψητές, ολόκληρες πατάτες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.