Υλικά
- 2 ½ κούπες τριμμένα καρότα
- 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 12 κουταλιές ζάχαρη
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα για 3-4 λεπτά. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
- Τα προσθέτουμε στα αυγά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170-180 βαθμούς σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.
- Μην το κόψετε πριν κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !