Υλικά για 4 άτομα
- 2 μεγάλα στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1 κούπα ρύζι μακρύκκοκο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα- ψιλοκόψτε και τα πράσινα φύλλα
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γλ.ζάχαρη
- σάλτσα σόγιας
- σάλτσα σόγιας από κίτρινο σπόρο
- λάδι
- 1 ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μοσχολέμονο
Εκτέλεση
- Κόβετε στη μέση τη τομάτα , πετάτε την εσωτερική της σάρκα και ψιλοκόβετε το εξωτερικό περίβλημα.
- Βάζετε στο γουόκ (αν δεν έχετε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) φυτικό λάδι, αφήνετε να ζεστάνει και ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Προσθέτετε ένα αυγό, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι από τη κάθε σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά.
- Ρίχνετε στο γουόκ τα πράσινα φυλλαράκια από το φρέσκο κρεμμύδι.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με πολύ λεπτές λωρίδες από αγγούρι και καρότο, κομματάκια ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι και φέτες μοσχολέμονο (lime).
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr